MAY

ÖZGÜR PENCERENİN OKULUMUZDAKİ GENÇ KALEMLERİ

“Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem Öykü Yarışması”; düşünen, araştıran, soran; dostluk, kardeşlik, barış ve insanca bir yaşam adına sorgulayan çocukların ve gençlerin yaratıcılıklarını, yeteneklerini dünyanın en güçlü iletişim aracı olan kalem ile açığa çıkartıyor ve edebiyatın, genç yeteneklerde filizlenmesine yardımcı oluyor.

13.’sü düzenlenen “Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalemler Öykü Yarışması”na bu yıl da düş dünyamızın birbirinden değerli ürünleriyle katıldık. Yarışmaya gönderilen yüzlerce öykü arasından Anadolu Lisesi 10A sınıfından Yağmur BALBAY ‘Sarman Kedi’ isimli öyküsüyle Jüri Özel Ödülü’ne ve 10B sınıfından Aslıcan MUNGAN da ‘Yeşeren Hayat’ adlı öyküsüyle Özgür Pencere Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Ortaöğretim düzeyindeki yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, aynı zamanda velimiz olan Milletvekili Sayın Mustafa BALBAY tarafından verildi. Sayın BALBAY, edebiyatın geleceği besleyip geliştirecek önemli etkenlerden biri olduğunu, bu tür yarışmaların gençlerin nitelikli yetişmesinde büyük rol oynadığını ifade etti.

İzmir Gelişim Koleji’nde 12 Mayıs günü gerçekleştirilen törende genç kalemlere ödülleri ve katılım belgelerinin yanında dereceye giren öykülerin ‘Penceremde Öykü Var…’ adı altında bir araya getirildiği kitaplar da hediye edildi. Ödül töreninden sonra yapılan kokteylde ise ödül alan öğrenciler bir araya gelip birbirlerinin hikâyelerini imzalama fırsatı buldular.

Öykücülüğün sevdirilmesi, yetenekli gençlere yarışma sonrasında da devam edecek bir edebiyat sevgisi kazandırılması hedefiyle düzenlenen yarışmada geleceğin öykücüleri olmaya aday öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.