Kütüphane

Kütüphanemiz; öğrencilerin yaşamları boyunca sürdürecekleri okuma, öğrenme, bilgi edinme, anlama, kütüphane kaynaklarını kullanma alışkanlığı geliştirmeleri amacıyla; İlkokul, Ortaokul, Lise ve Fen Lisesine yönelik hizmet veren merkezi bir kütüphane konumundadır.   Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gerçekleşmesi için gerekli bilgiyi ve bilgi kaynaklarını bünyesinde toplayıp okuyucuya sunan bir birimdir.

Kütüphanemiz; E Blok zemin katta 150 metrekarelik alanda yer almaktadır. Aynı anda 60 okuyucuya oturarak çalışma olanağı veren bir ortam sağlanmıştır.

Üyelik
Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları öğretim kadrosu, personeli ve öğrencilerimiz aşağıda belirtilen koşullarda kütüphanemizden yararlanabilirler.

Kütüphane ve Ödünç Verme Kuralları

• Kütüphanede oyun oynamak, yüksek sesle konuşmak, yiyecek ve içecek getirmek, cep telefonu kullanmak yasaktır.
  • Ders saatleri sırasında hiçbir öğrenci, Müdür veya Müdür Yardımcısından yazılı onay almadan kütüphanede bulunamaz.
  • Kitap armağan eden öğrencilere ve yayınevlerine teşekkür yazısı yazılır. Öğrenci isimleri panoya asılır.
  • Öğrenciler 7 gün süreyle 4 kitap, öğretmenler ve diğer personel ise 1 ay süreyle 3 kitap ödünç alabilir.
  • Aynı kitap bir başka kullanıcı tarafından istenmedikçe süre bir kez uzatılır.
  • Okuyucular ödünç aldıkları materyalleri gününde geri vermekle yükümlüdür. Günü geçmiş materyali geri vermedikçe ya da süresini uzatmadıkça başka bir kitap ödünç alamazlar.
  • Öğrenciler, diğer öğrenciler adına ödünç alma işlemi yapamaz. Yapanlar bir daha kütüphanemizden ödünç kitap alamazlar.
  • Ödünç alınan kaynakların zarar görmesi ya da kaybolması durumunda, okuyucudan aynı kaynağı temin etmesi, temin edemediği durumlarda ise kütüphane yönetiminin belirlediği, kaybedilen kaynağa eşdeğerde bir kaynak alması istenir.
  • Eğitim ve öğretim yılının sona ermesine iki hafta kala ödünç verme hizmeti durdurulur. Tüm kullanıcılar ödünç aldıkları materyalleri bu tarihe kadar kütüphaneye teslim etmekle yükümlüdürler.
  • Danışma eserleri (Ansiklopediler, sözlükler vb), görsel-işitsel araçlar (CD-ROM vb.), süreli yayınlar ve aynı anda birçok kişinin ihtiyaç duyabileceği nitelikteki yayınlar ödünç verilemez.

İnternet Kullanımı

Öğrencilerin bilgiye en kısa sürede ve en etkin şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla kütüphanemizde 4 adet bilgisayar internet bağlantılı olarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Kütüphanemiz, eğitim-öğretim programımız dahilinde İlkokul, Ortaokul  ve Lise ders kitapları, yardımcı kaynaklar,  referans kaynaklar, romanlar – hikayeler, süreli yayınlar, görsel - işitsel materyallerden oluşan ve yaklaşık 11.000 eseri barındıran zengin bir dermeye sahiptir. Koleksiyonumuz Dewey Onlu Sınıflama Sistemini kullanılarak açık raf sistemine göre düzenlenmiştir. Raflarda bulunan yönlendirmelerle kullanıcılarımız aradıkları eserlere rahatlıkla ulaşabilmektedir.

Kütüphanemizde bulunan dergiler ve içerikleri

Atlas Dergisi - Doğa, macera, gezi, kültür ve keşif dergisi.
Bilim Çocuk - Bilim - teknik haberleri, etkinlikler dergisi.
CHİP - Bilgisayar, teknoloji, inceleme ve iletişim dergisi.
Matematik Dünyası - Lise ve üniversitelere yönelik popüler matematik dergisi.
Meraklı Minik - Okul öncesi bilim dergisi.
Milliyet Sanat - Sinema, tiyatro, müzik, sanat, kültür ve televizyon dergisi.
National Geographic -  Hayvanlar alemi, bilim, teknoloji ve dünya haberleri dergisi.
National Geographic Kids - Hayvanlar alemi, bilim, teknoloji ve dünya haberleri ve renkli oyun sayfaları.
Popüler Psikiyatri - Psikiyatri, aile, çocuk, psikolojik sorunlar ve eğitim dergisi.
Andante – Klasik müzik dergisi
Varlık – Edebiyat dergisi