DÜNYA FELSEFE GÜNÜMÜZÜ KUTLADIK

Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi 11. sınıf öğrencileri olarak, 16 Kasım 2017 Perşembe günü, okulumuzda “Dünya Felsefe Günü”nü kutladık. UNESCO tarafından her yıl, Kasım ayının üçüncü Perşembe günü kutlanmasına karar verilen bu günde, düşünmeyi ve düşünceli olmayı hatırlatmak amacıyla lise katımızda felsefenin ve filozofların tanıtıldığı “Felsefe Sokağı” oluşturduk. “Benim yaşam felsefem” temalı aforizma ve pano çalışmalarıyla duygu ve düşüncelerimizi paylaştık.

İnsanların felsefe miraslarını aktarmalarının önemini vurgulayarak eleştirel, sorgulayıcı ve çözümleyici düşüncenin hayatımıza kattığı değerlerin altını çizdiğimiz etkinliklerimizde, felsefenin yaşam biçimimiz olması gerektiğini vurguladık.

Etkinliğimizde, ilgi ve desteği ile yanımızda olan okul yönetimimize, hazırlıklarımızda bize yardımcı olan Felsefe öğretmenimize ve paylaşımlarımıza ortak olan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Dünya felsefe günümüz kutlu olsun.