EKI

BABA DOSTU OKUL PROJEMİZ “LET THE FATHERS, COME TO PRE-SCHOOL!”

Anaokulu öğretmenlerimizle Göteburg Üniversitesi tarafından 10-19 Haziran 2017 tarihleri arasında “Baba Dostu Okul” Projemiz kapsamında bir eğitim programı gerçekleştirilmiştir. Bu programda öğretmenlerimiz konu ile ilgili çeşitli stratejileri gözlemlemiş, workshoplara katılmışlardır. İsveç-Göteburg’daki çeşitli anaokullarını gezen öğretmenlerimiz farklı bir kültüre ait okulun yapısını inceleme fırsatı bulmuş, yapılan geziler aracılığıyla İsveç kültürü hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.

Projemiz için okulumuzda ise Anaokulu velilerimize 30 Eylül 2017 Cumartesi günü “Baba Dostu Okul” Projemizle ilgili bir tanıtım semineri düzenledik.

Projenin temel amacı erken çocukluk eğitiminde babanın, çocuğunun eğitimine katılımını artırmaktır. Diğer bir amaç ise öğretmen ve ebeveyn eğitimleri yoluyla, baba katılımının önemi hakkında farkındalık yaratmaktır.

Projenin ortakları : Başkent Üniversitesi (Türkiye),Yaşam Boyu Eğitim Derneği (Türkiye), Göteburg Üniversitesi (İsveç) ve Stichting Drio (Hollanda)’dır.

Proje sonunda, “Baba Katılımı Kılavuzu” hazırlanmış olacak ve Erken Çocukluk Eğitim Programları için “Baba Katılım Aktiviteleri El Kitabı” yayınlanacaktır. Ayrıca Proje Web Sitesi ve Öğrenme Platformu oluşturulacaktır.

Bu eğitim-öğretim yılında Anaokulumuzda:

• Aileler için “Okul Öncesi Dönemde Baba Katılımı” konulu seminerler düzenlenecek,

• “Erken Çocukluk Döneminde Baba Katılımı” ile ilgili ailelerin ve çocukların görüşlerini almak için anketler uygulanacak,

• Çeşitli “Aile Katılımı” etkinlikleri yapılacaktır.

Projenin web sitesine http://www.fatherscomepreschools.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Keyifli çalışmalarda baba ve annelerimizle birlikte olmak dileği ile!..