ŞUB

8. SINIF VELİLERİMİZLE OKULUMUZDA BİR ARAYA GELDİK

08 Şubat 2018 Perşembe günü, 8. sınıf velilerimizle okulumuzda bir araya geldik.  Velilerimize; “Liseye Geçiş Sınav Sistemi”ndeki değişiklikler, sınava hazırlanırken okul olarak yapılan çalışmalar ve lisemizle ilgili genel bilgilendirme yapıldı.

Toplantı, Ortaokul Müdürümüz Sayın Canan DOYUM’un yeni sınav sistemini aktarması ve eski sınav sistemi ile farklılıkları açıklaması ile başladı. Müdürümüz, eğitim-öğretimin yılı başından bu yana yürütülen programımız, yapılan ARGE çalışmaları ve ikinci dönemde nasıl bir süreç izleyeceğimizle ilgili velilerimizi aydınlattı; problem çözme saatlerimiz, bireysel ve grup etütlerimiz ile tamamlama çalışmalarımızın işleyişi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. MEB tarafından yayınlanacak olan yeni sınav sistemi ile ilgili bilgilendirme kılavuzundan sonra, daha net bilgileri paylaşabileceğimizin altını çizdi.

Toplantımız,  rehberlik çalışmalarımız ile ilgili bilgi vermek üzere rehber öğretmenimiz Sayın Müge GÜNAY’ın sunumu ile devam etti. Öğretmenimiz, 8. sınıflarda sınav rehberliği önceliğinin yanı sıra öğrencilerimizin yaş aralığının ergenlik dönemine denk gelmesi sebebiyle, bireysel psikolojik danışmanlığın da etkin olarak yürütüldüğünü ifade etti. Okul- veli iletişiminin önemine de dikkat çeken rehber öğretmenimiz, test teknikleri ve sınav kaygısı ile ilgili bilgiler verdi. Lise Müdürümüz Sayın Mehmet SAĞLAM ise kurum olarak üstlendiğimiz misyonun vizyonumuzu yansıttığını vurgulayarak yaparak-yaşayarak öğrenmenin önemi, sportif ve sanatsal etkinliklerle zenginleştirilen eğitim ortamımızın öğrencilerin gelişmesine her anlamda katkı sağladığına dikkat çekti. Müdürümüz, özellikle lisemizde son üç yılda yürütülen akademik çalışmaların; etkili bir program, güçlü öğretmen kadrosu ve güvenilir kaynaklarla desteklenmesi sonucunda gelinen “üniversiteye yerleşme çıtası”ndaki yükselmeyi  istatistiksel verilerle açıkladı.

Genel Müdürümüz Sayın Hilal ERDİNÇ, velilerimize toplantıya olan yoğun ilgileri ve katılımları için teşekkür etti. Genel Müdürümüz, okulumuzda öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, ulusal ve evrensel değerlere bağlı, başarılı, onurlu ve mutlu bireyler olarak yetişmelerinin amaçlandığı ve bunun için uygun olan eğitim ve öğretim ortamını sağlamak adına akılcı bir yol izlendiğini ifade etti. Anaokulundan Liseye kadar büyük bir aile olduğumuzun altını çizen Genel Müdürümüz, şu anda 8. sınıfta okumakta olan tüm öğrencilerimizi eksiksiz bir şekilde lisemizde görme arzusunu dile getirdi.

Toplantımız, velilerimizin yönelttikleri soruların cevaplanması ve başarılı bir dönem temennileri ile son buldu.