KAS

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZI COŞKUYLA KUTLADIK

Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları olarak Cumhuriyetimizin 95. yaşını 29 Ekim 2018 Pazartesi günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da, bir arada, coşku ve gururla kutladık. Törenimize; Başkent Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Haberal, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr.Abdülkadir VAROĞLU, Başkent Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Dr. Hayri ÖZTÜRK, Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Sadegül AKBABA ALTUN, Kurucu Temsilcimiz ve Genel Müdürümüz Sayın Hilal ERDİNÇ, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Törenimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizin yüce anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Ortaokul Müdürümüz Sayın Canan DOYUM günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmasında Atatürk’ün ömrünü üç temel hak mücadelesi için harcadığını belirterek;

“Cumhuriyet’in önünde hazır bir model yoktu. Yolunu düşünerek, arayarak, deneyerek açtı. Bizimse izinden gidecek bir Mustafa Kemalimiz, örnek alınacak bir cumhuriyet mucizemiz var.” sözleriyle tamamladı.

Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Haberal’ın Genel Müdürümüz Sayın Hilal Erdinç’e gönderdikleri anlamlı mesaj okundu.

Atatürk’ ün “Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek Cumhuriyeti korumak ve yüceltmekle görevlendirdiği Türk gençliği adına Anadolu Lisesi öğrencilerimizin yaptığı konuşmanın ardından ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan “Mucizenin Adı: Cumhuriyet “ adlı gösteri “Karanlıktan Aydınlığa” geçişin anlatıldığı modern dansın sergilenmesiyle başladı. Mustafa Kemal’in önderliğinde çaresizlikten çare yaratan bir milletin cumhuriyetin ilk on yılında, yıkılmakta olan bir imparatorluktan nasıl başı dik, onurlu bir devlet yarattığının öyküsü; okul koromuz, okul bandomuzun seslendirdiği marşlar eşliğinde görseller, müzik, drama ve şiirlerle anlatıldı. Törene katılan ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizin hazırladıkları dans gösterisi ile bayram coşkumuz okul koridorlarında yankılandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeki Türk Gençliği olarak, bir kez daha onurla, gururla ve coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı, nice bayramları sağlıkla ve huzurla kutlama temennisiyle sonlandırdık.

Ayrıca 29 Ekim 2018 günü saat 14.00’te Cumhuriyet Bayramı neşemizi, Next Level Alışveriş Merkezinde bando konserimiz ve dans gösterimizle izleyicilerle paylaşmanın mutluluğunu yaşadık.

Yaşasın Cumhuriyet!